Halfway.... - Reisverslag uit Fortuna, Costa Rica van moniqueen - WaarBenJij.nu Halfway.... - Reisverslag uit Fortuna, Costa Rica van moniqueen - WaarBenJij.nu

Halfway....

Door: Moniqueen

Blijf op de hoogte en volg

14 Augustus 2007 | Costa Rica, Fortuna

Nou de reis is alweer halverwege en ik heb al een heleboel gezien!
Na de drukke vieze stad San Jose, zijn we dus vertrokken naar Monteverde, het regenwoud. 's Avonds meteen een avondwandeling gemaakt door het bosgebied dat bij het hotel hoorde. Het regende flink en aangezien de dieren net zo gek op regen zijn als ik hadden we die niet zo heel veel gezien. Wel een luiaard, baby tarantula's en een olingo. Was wel even spannend zo in het donker door een woudje lopen, met allemaal enge dieren. De volgende dag was lekker druk, we gingen naar het Monteverde Cloudforest. Daar heb ik eerst een canopytour gedaan (supercool!!), daarna een wandeling over de hangbruggen en 's middags nog een wandeling door het Saint Helana park. Daar nog wat dieren gezien.

De volgende dag door naar Nicaragua, Granada. Erg oppassen voor zakkenrollers, maar mijn spullen heb ik gelukkig allemaal nog. Het Nicaragua meer is echt groot! Zo'n 177 km lang. Daar even heen gewandeld en het stadje bekeken. De levensstandaard is daar toch beduidend lager, dan Costa Rica. Wel grappig, want toen we over straat liepen wilden die mensen dat we fotos van ze maakten. Ze vonden het helemaal geweldig om zichzelf terug te zien! 's Middags met een boottochtje mee over het Nicaragua meer met honderden eilandjes. Veel dieren gezien en ook 1 eilandje opgeweest om even te kijken hoe de mensen daar leefden. De volgende dag eerst naar de Mosaya vulkaan, het rook er erg lekker, naar zwavel.... Was wel bijzonder om te zien. Daarna naar een marktje, was op zich ook wel leuk.

Na Granada op naar Rincon de la Vieja. Pff ik heb al zoveel gedaan en gezien dat ik nu echt hard moet nadenken wat we daar ook alweer gedaan hebben haha! Ik ben nu eigenlijk ook te moe om erover na te denken... maja tis ook niet leuk om alles al te verklappen dan heb ik niets meer te vertellen als ik thuis ben :=p We zaten in ieder geval weer in een lodge met een mooie omgeving. En ik weet ondertussen alweer wat ik gedaan heb, maar ik houd het lekker geheim hihi!!

En nu zit ik in La Fortuna bij de Arenal vulkaan. Gisteren al wat lava uit de vulkaan zien stromen, maar niet zo heel veel. Ik vind mijn verhaaltje nu wel weer genoeg geweest het moet wel een spannend blijven voor jullie he...vandaar ook geen fotos, bovendien duurt dat te lang.

Nou morgen ga ik richting het strand waar ik weer een natuurpark is. Manuel Antonio park, schijnt ook erg mooi te zijn. Het is hier nu half 9 's avonds en ik ben al doodmoe. Het is erg vermoeiend, mede omdat we overal maar 2 dagen zijn en in die dagen wil je natuurlijk zoveel mogelijk zien en doen. Dus als ik thuis ben ben ik toe aan vakantie :=p

Tot snel!!

Liefs, Monique

• 14 Augustus 2007 - 06:42

Corne:

Hej Monique!

Leuk om weer iets van je te lezen! Zo te zien al aardig wat nieuwe ervaringen opgedaan daar aan de andere kant van de Atlantische Oceaan. Van een Olingo had ik nog nooit gehoord...,maar t is wel een leuk beest zie ik! Het nicaraqua meer is met 177 km dan idd wel heeeeel erg groot. Ook leuk van die mensen daar die zichzelf graag op foto willen zien, moet een leuke ervaring zijn voor jou en die mensen :) Ben wel benieuwd naar de verhalen die je nu nog voor ons geheim houdt!! Veel plezier morgen in het natuurpark (en alle andere dingen) en hopelijk, maar dat heb je vast wel, nog genoeg energie om heel veel dingen te zien en te doen!! Uitrusten doe maar lekker in NL ;)!

Liefs Corne

• 14 Augustus 2007 - 09:11

Remco:

Hey globetrottertje!

Ik kreeg ineens een mailtje in m'n inbox met jouw WaarBenJijNu site. Ik wist niet dat je zo'n site had aangemaakt. Nu kunnen we tenminste ook meegenieten...:-)
    Net terug van het Zwarte Woud. Echt super gemountainbiked (meer dan 260 km).
    Goed te horen dat je vakantie tot nu toe bevalt. Vooral veel blijven bezichtigen, uitrusten doe je maar als je weer thuis bent...;-) Als je terug bent moet je maar een keer een presentatie bij je thuis houden, want de foto's mis ik nu wel. Met een beetje geluk kun je dan zelfs je reis een beetje terug verdienen in de vorm van entree...:-)
    Geniet van je reis Monique, maar dat zit wel goed volgens mij...

R

• 17 Augustus 2007 - 14:55

Pa:

Ha dametje. Wat heerlijk dat je het goed naar de zin hebt. Het is voor mij nog maar amper te bevatten dat jij in het verre midden amerika zit. Ik wens je nog heel veel plezier daar en geniet van alles wat op je pad komt. Ondertussen maken Jeroen en ik de blits met de lexus en werken keihard aan de ver- en nieuwbouw van ons huisje.

• 18 Augustus 2007 - 19:16

TaRia:

Hoi Monique !

Klinkt allemaal erg boeiend. Aan die kant van de wereld ben ik nog nooit geweest; alleen foto's gezien en verhalen gehoord.
    Zo te lezen heb je het goed naar je zin. Wat fijn! Die natuurgebieden die je bezoekt lijken me zeer indrukwekkend.
    Merk je veel verschil tussen de bevolking in de verschillende landen ?
    We zijn nu aan het kijken voor een reis naar Egypte.
    Als ik het goed onthouden heb, ben jij met shoestring mee, klopt dat ?

heel veel liefs,

Ria